Novi Sad: Prostitutke javno nude svoje usluge i po gradskim kafićima

Takav slučaj desio se i u jednom popularnom klubu, gde je devojka išla od stola do stola i nudila svoje "usluge", pišu "24 sata".

"Prišla mi je veoma lepa, doterana, sređena devojka i počela neobavezno da ćaska sa mnom. U početku mi to nije bilo čudno, ali je onda počela da me zapitkuje da li bih išao sa njom i da li imam novca kod sebe. Odmah sam znao o čemu se radi. Samo sam joj se zahvalio i rekao da nisam zainteresovan za tako nešto", kazao je Dejan Savin kojem se ovo desilo u jednom od popularnijih gradskih kafića. Kako kaže, potom mu je prišao mladić koji je sedeo za susednim stolom koji mu je ispričao da je ta ista devojka prišla i njemu.


"Rekao mi je da je dolazila i kod njega sa istom pričom, otvoreno mu nudeći seksualne uluge za novac. Kada sam malo bolje pogledao video sam da za jednim stolom sedi čovek koji sve to posmatra i kod kojeg se ona kasnije vratila. Nema sumnje da je to njen makro koji motri na svaki njen korak i pazi s kim će otići",
kaže ovaj momak.

Novosadski ugostitelji potvrđuju da devojke u klubovima nude svoje "usluge", ali napominju da nemaju nikakve veze sa tim.

"To se dešava na ulici, pa kako da se ne dešava u kafićima i klubovima? Znamo da ima toga, ali mi kao vlasnici lokala teško možemo da im stanemo na put. Te devojke dođu u lokal kao gosti, naruče piće i ne znamo šta one dalje rade", kaže Dragan Stanojević iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U Omladini Jazasa, koja koordiniše rad novosadskog Svratišta za seksualne radnice, kažu da su dobro upoznati sa postojanjem klupske prostitucije u gradu.

"Osim ulične i visoke prostitucije, postoji i takozvana klupska prostitucija. Ona podrazumeva da se devojke u kafićima, klubovima, barovima nude za novac. Znamo da se to dešava i najčešće se time bave studentkinje ili čak i poslovne žene kojima je to dodatni izvor prihoda. One su svesne šta rade i u šta se upuštaju i mi do njih ne možemo dopreti", kaže Darko Lazarević, potpredsednik Omladine Jazasa.

Izvor: 24sata

Pogledajte još