Fabregas nezadovoljan zbog nedostatka trofeja u Arsenalu

BEOGRAD, 25. juna 2009. (Beta) - Fudbaler engleskog premijerligaša Arsenala Sesk Fabregas kritikovao je taj klub pošto u prethodne četiri sezone nije uspeo da osvoji nijedan trofej.

Reprezentativac Španije smatra da neosvajanje trofeja utiče na atmosferu u timu.

"Neosvajanje trofeja u Arsenalu me najviše ljuti. Kristijano Ronaldo je rekao da je otišao iz Mančester junajteda jer sa klubom nema više šta da osvoji. Ja se osećam loše zbog nesposobnosti ekipe da osvaja titule", rekao je Fabregas.

Arsenal je sezonu u Premijer ligi završio na četvrtom mestu, sa 18 bodova zaostatka za šampionom Mančester junajtedom i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Ove godine smo zaista želeli titulu, dali smo sve od sebe, ali nismo uspeli da odigramo onako kako svi očekuju od nas. Kada pobeđujete - dobri ste, ali kada gubite svi su u lošem raspoloženju. Prošlo je četiri godine, a nama je potrebna titula da bismo vratili samopouzdanje", smatra on.

Fabregas je istakao da će napustiti Arsenal kada više ne bude srećan u tom klubu.

"Kada budem želeo da odem lično ću obavestiti upravu kluba. Ako ne budem srećan u Arsenalu razgovaraću sa trenerom Arsenom Vengerom. Poštujem ga, ali svako od nas ima svoj život i svoja interesovanja", rekao je Fabregas.

"Uskoro će početi sedma sezona u mojoj karijeri, a to je mnogo kada imate tek 22 godine. U fudbalu morate brzo da učite, da donosite najbolje odluke i trudite se da budete srećni", dodao je on.

Fabregas je karijeru počeo u Barseloni, odakle je 2003. godine prešao u Arsenal. On je izneo da ga porodica koja navija za taj katalonski klub, neće kritikovati ukoliko jednoga dana pređe u ekipu velikog rivala Reala iz Madrida.

"Naravno da će moja porodica razumeti eventualni prelazak u Real, pošto oni žele da budem srećan i da napredujem u karijeri. Podržavaju me, bez obzira za koji klub igram, oni su uvek na mojoj strani", rekao je on.

Pogledajte još