Parada ponosa sve izvesnija

"Koliko znamo bezbednosna procena se obavlja i tokom ove nedelje, a poslednji rok policiji da eventualno zabrani skup je četvrtak. Ukoliko ga ne budu zabranili, šetnja će se održati, istom rutom kao i 2010. godine. Okupićemo se u parku Manjež, prošetati Nemanjinom, Kneza Miloša, Masarikovom i ponovo do parka Manjež, gde će naši gosti i učesnici održati govore", kaže za “24 sata” Boban Stojanović iz organizacije Prajda.

On navodi da postoje neki pozitivniji pomaci, da nema organizovanih kontrakampanja, manje je i pretnji, kojih doduše ima uvek.

"Pojavile su se nalepnice većeg formata u gradu, ali ih već nema, neko ih je skinuo. Ni političari ni crkva se do sada nisu oglašavli kao ranijih godina protiv Prajda. Na skupu će govoriti aktivisti iz Srbije, predstavnici LBGT zajednica iz regiona, gosti iz inostranstva i predstavnici vlasti iz Srbije, ako održe obećanje", kaže Goran Miletić takođe iz organizacije Prajda.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma zamolio je juče Vladu Srbije da ne dozvoli održavanja parade u Beogradu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još