Petar Matijević uhapšen u kući, vlasnik “Aleksandar gradnje” pritvoren posle potere

Protiv Matijevića, Novakovića, koji je bio direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, i Vojislava Gajića, vlasnika firme “Aleksandar gradnja” policija će podneti krivične prijave zbog zloupotrebe u dodeli zemljišta za poznati novosadski hotel “Holidej in” čime su od 2007. do 2010. oštetili Grad Novi Sad za 1,8 miliona evra. Prema policijskoj prijavi, Matijević je prisvojio 1,3 miliona evra, a vlasnik "Aleksandar gradnje" 500.000.

Vojislav Gajić je uhapšen oko 15 časova, posle višečasovne policijske potrage. Ispred kuće Vojislava Gajića u Ulici Miše Dimitrijevića je parkirano nekoliko automobila Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala. U kući se nalaze inspektori UBPK, ali za sad nije poznato da li je u pitanju pretres objekta, piše "Blic".

Gajić, inače, slovi za jednog od najmoćnijih novosadskih investitora, a u njegovom vlasništvu je sporna zgrada hotela "Holidej in"

U policijskoj akciji, uhapšeni su i nekadašnjh Novakovićevi saradnici iz Zavoda za izgradnju - Tatjana Gašović, Milana Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa "Matijević" Milan Jozanov i bivši direktor firme "Aleksandar gradnja" Zoran Ćulum.

Istraga je došla do podatka da se Matijević, Novaković i Gajić sumnjiče za zloupotrebu počinjenu u vreme kada je gradonačelnik Novog Sada bio Igor Pavličić. U to vreme, Novaković je bio direktor Zavoda za izgradnju grada (ZIG).

Vučević: U hapšenjima nema mesta političkoj reakciji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas, povodom privođenja osmoro ljudi osumnjičenih da su oštetili budžet grada Novog Sada, da u tom događaju nema mesta reakciji političara, već da reč imaju istražni organi, tužilaštvo i sud.

Vučević je rekao da je najbitnije da se tačno utvrdi da li je budžet grada oštećen i da li su građani oštećeni.

"Nema mesta politici u ovoj priči ni sa jedne strane, niti treba stvarati euforiju sa jedne niti odgovarati svojsevrsnom histerijom sa druge strane. Treba prepustiti nadležnim organima da na miru urade svoj posao"
, rekao je Vučević.

On je naglasio da nije bitno kojoj političkoj opciji pripadaju osumnjičeni, već da je jedino važno da istražni organi i tužilaštvo utvrde da li postoje razlozi za podnošenje krivične prijave, odnosno da sudovi utvrde nečiju eventualnu odgovornost.

Izvor: Blic, B92

Pogledajte još