Uhapšen nasilnik koji je dečaku pekao ruke i noge i terao ga na prosjačenje

U MUP-u Srbije je potvrđeno da je E.R. uhapšen 9. septembra i priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu uz krivičnu prijavu za trgovinu ljudima i nanošenje teških telesnih povreda dečaku.

Petogodišnji dečak štićenik je Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je, nestao 27. jula. Prvi put 25. avgusta, a potom i 5. septembra doveden je u Urgentni centar teško povređen, posle čega je prebačen u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj, piše "Blic".

Tek posle drugog puta reagovale su nadležne službe, pa je dečak nakon 12 dana boravka u bolnici u Tiršovoj vraćen Centru za socijalni rad u Novom Sadu i slučaj je prijavljen policiji.

Dečaka je tog 5. septembra do Centra za brigu o deci u Zvečanskoj ulici, teško povređenog dovela nepoznata muška osoba, a odatle su radnici ovog Centra preuzeli brigu o njemu.

Kako se nezvanično saznaje, od njegovog nestanka iz Prihvatilišta 27. jula, E.R. ga je "uzeo pod svoje" i fizičkim maltretiranjem ga terao na prosjačenje. Očigledno je dečaka toliko tukao da mu je pukla slezina i polomio mu je ruku, a prethodno mu je namerno, topljenom plastikom, pravio opekotine na tabanima i rukama.

Izvor: Blic

Pogledajte još