Smenjen Dragan Đilas

Ðilas se na kraju skupštinske rasprave o njegovom razrešenju zahvalio i opoziciji i vladajućim strankama na saradnji u proteklih pet godina i poručio da Beograd mora da nastavi u istom smeru.

On je dodao da će se opet videti za šest meseci "kada oni budu odbornici a on ponovo gradonačelnik".

Prioritet je da Beograd nastavi u istom smeru, rekao je Đilas i dodao da ga plaše izjave koje stižu od opozicije da grad mora da promeni smer.

Ðilas je ponovio da ponosan na sve što je urađeno u poslednjih pet godina - mostove, škole, obdaništa ukupan socijalni program, besplatne udbenike...

Podsetivši da su na današnji dan pre 13 godina održani izbori na kojima je demokratska Srbija pobedila "onu koju su predstavljali Slobodan MIlošević, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić" i dodao:"Na današnji dan menjate izbornu volju građana i smenjujete me sa mesta gradonačelnika".

Odbornicima i drugim političarima poručio je da ne govore o istragama i tužbama kao ni o prošlosti već da se bave budućnošću i podsetio da je bio otvoren za saradnju, te da mu je žao što pojedini predlozi opozicije, kao što je onaj o kancelariji za brze odgovore, nisu ni stizali do njega.

Građanima je zahvalio na poverenju za dva mandata istakavši da mu je žao što izbori za gradonačelnika nisu neposredni, ali i dodao da će biti nekih drugih na kojima će Beograđani reći šta misle.

Izvor: Novi Magazin

Pogledajte još