Brazilci Kadu i Savio u Crvenoj zvezdi

BEOGRAD, 25. juna 2009. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je nove igrače Brazilce Kadua i Savija, koji su peto i šesto pojačanje tog kluba u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Eduardo de Fiori Mendeš Kadu i Savio Oliveira do Vale potpisali su trogodišnje ugovore sa Crvenom zvezdom, a došli su iz Zete iz Golubovaca.

"Prvi utisak o Zvezdi je dobar. Znam da sam došao u veliki klub, koji ima ogroman stadion. Igrači su nas lepo prihvatili, kao i stručni štab i svi u klubu. Sa svima smo uspostavili dobru saradnju, što nas veoma raduje", rekao je Kadu koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača.

Kadu je rođen 31. avgusta 1986. godine. On je posle odlaska iz brazilskog kluba Porto Alegre, pre dve sezone prešao u Zetu iz Golubovaca, za koju je odigrao 51 utakmicu i postigao 15 golova.

Savio je istakao da je za Zvezdu čuo još dok je igrao u Brazilu, pošto je tamo veoma popularan bivši kapiten "crveno-belih" Dejan Petković.

"Znao sam da je Crvena zvezda veliki klub i sada sam se lično uverio. Znam da mi Zvezda pruža šansu da pokažem prave igre. Jedva čekam da obučem crveno-beli dres i počnem da igram", rekao je Savio.

Savio igra na poziciji "zadnjeg veznog" i takođe je iz Porto Alegrea prešao u Zetu, a za taj crnogorski klub odigrao je 51 utakmicu i postigao šest pogodaka.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić smatra da su Kadu i Savio kvalitetni igrači. On je rekao da je pratio njihove igre dok je bio trener u Crnoj Gori.

"Kadu i Savio su bili vodeći igrači Zete i crnogorske lige, i kao poznati fudbaleri dolaze u Zvezdu. Savio je igrač koji igra na sredini terena, on je pravi borac, ima jak udarac. Kadu je plejmejker i uspešno pravi višak u igri. Mislim da je to ono što će nama u ovoj sezoni biti preko potrebno", rekao je Adžić.

Zvezda je do sada potpisala ugovore sa Nemanjom Obrićem, Slavoljubom Đorđevićem, Dejanom Lekićem i Nikolom Ignjatijevićem. Očekuje se da će ovih dana ugovor potpisati i Darko Lazović.

Pogledajte još