Sutra ponovljeno suđenje Svetlani Ražnatović

Ražnatovićeva nije u zakonskoj obavezi da dođe na suđenje jer za to može da ovlasti punomoćnika.

Suđenje je u martu bilo odloženo do odluke Apelacionog suda po žalbi punomoćnika Ražnatovićeve na rešenje suda kojim joj je određena privremena mera zabrane raspolaganja (otuđenja i opterećenja) kućom u Ljutice Bogdana, u kojoj živi sa svojom decom.

Apelacioni sud u Beogradu je u junu ukinuo rešenje i naložio Višem sudu da se o predlogu Đurkovića ponovo odluči, jer je za određivanje privremene mere potrebno da su kumulativno ispunjena dva uslova, a prvostepeni sud je cenio samo jedan - postojanje opasnosti da će se naplata potraživanja poverioca bez određivanja privremene mere osujetiti ili znatno otežati.

Viši sud je bio propustio da oceni postojanje prvog uslova za određivanje privremene mere - da li je izvršni poverilac učinio verovatnim postojanje svoga potraživanja, zaključio je Apelacioni sud.

Na sutrašnjem suđenju sud bi trebalo da saopšti svoju odluku o tom pitanju.
Ražnatovićeva osporava dug Đurkoviću jer je pare pozjamio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Ovaj proces je inače bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela te kuće radi namirenja duga prema Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtev za reviziju i naložio novo suđenje.

Najviši sud je upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela.

Kuća u Ljutice Bogdana je bila pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti državi još 500.000 evra do kraja juna ove godine, od milion i po koliko joj je presudom Višeg suda u Beogradu određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić", na čijem je čelu bila.

Ona je svoju obavezu izmirila u ponedeljak i čeka se brisanje hipoteke sa kuće.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući izdržavala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera "Obilića" i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Izvor: Blic

Pogledajte još