Roditelji se prave ludi, država nemoćna: Dečak od 13 godina ima 136 prijava

Policija je sve prijave podnela tužilaštvima, ali ovaj maloletnik neće nikada odgovarati jer po zakonu mlađi od 14 godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

U Centru za socijalni rad u Leskovcu kažu da je reč o izuzetno teškom slučaju.

"Redovno je bio upućivan u ustanove otvorenog tipa, ali je uspevao da pobegne u roku od 48 sati. Godinama radimo sa njim i sa njegovim roditeljima, a to su zakonski okviri u kojima mi možemo da delujemo"
, objašnjava psiholog Anđela Stojanović.

Dečak P. V. živi sa majkom Milankom i ocem Novicom, kao i sa bratom i sestrom u sobi od tri sa dva i po metra, u romskom naselju Podvorce.

Kako piše "Blic" je nezvanično rečeno da su nadležni u Centru za socijalni rad podneli krivičnu prijavu protiv Novice V. zbog zanemarivanja deteta i za podstrekivanje na krivična dela. Policija sumnja da P. V. novac daje roditeljima, koji žive od 11.000 dinara socijalne pomoći, ali oni to negiraju.

"To su sve izmišljotine kako bi nam oteli dete. Sina su samo jednom uhvatili u krađi, pa sada sve svaljuju na njega. Bolje da nam iz Centra pomognu da ne živimo u ovoj bedi"
, kaže Milanka, koja očekuje šesto dete.

Otac Novica tvrdi da je dečak u lošem društvu.

"Svi su stariji od njega i silom ga teraju da krade, jer je mali pa može svuda da se provuče",
tvrdi Novica.

Juče je stiglo odobrenje resornog ministarstva da se P. V. ponovo smesti u Dom za vaspitanje dece i omladine u Knjaževcu.

Izvor: Blic

Pogledajte još