Kolaković: Protivnik nije bio po meri

"Važno je da smo ušli u četvrtfinale. Protivnik nije bio na nivou koji zaslužuje osmina finala EP, ali je tu došao zasluženo pobedivši Belorusiju u grupnoj fazi. Imali smo malo problema u završnici trećeg seta, ali smo to lako prevazišli. Dobro iz ovog meča je da su svi igrači odradili lakši trening", kazao je Kolaković.

Srbija je večeras u Orhusu u osmini finala slavila sa 3:0 protiv Danske, a Kolaković je ocenio da atmosfera koja je napravila domaća publika bio "sjajna".

Kolaković je rekao da je on tokom meča mislima već bio u četvrtini finala.

"Mislio sam na četvrtfinale i na Belgiju, iako nemam običaj to da radim", rekao je Kolaković.

On je rekao da Srbija u duel sa Belgijom mora da uđe oprezno, i dodao da njegovi igrači moraju da pruže maksimum ukoliko žele da dođu do zacrtanog cilja.

"Moramo ozbiljno da shvatimo Belgiju. Dosta smo ih gledali i to je ekipa koja zaslužuje pažnju i koncenteraciju, a pre svega jer su pobedili Italiju. Oni su po rangu ispod nas, kao i ispod Italije, ali su ipak uspeli da ih pobede. Moramo dobro da pripremimo meč i da odigramo najbolje moguće kako bismo došli do cilja, koji smo pre prvenstva zacrtali", kazao je Kolaković.

Srbija će se sutra od 20.00 u Orhusu u četvrtini finala sastati sa Belgijom.

Beta

Pogledajte još