Obili kafileriju, povredili psa čuvara i pustili 20 lutalica na ulice

Da bi iz prihvatilišta za pse, oslobodili životinje, vandali su, najpre, krampom razbili glavu rotvajleru, psu čuvaru u preduzeću „3.oktobar“, a onda oslobodili ostale pse.

"Neko je razbio katanac na kavezu i pustio 20 pasa koje smo mi uhvatili da se ponovo slobodno šetaju ulicama Bora. Radnici našeg preduzeća će nastojati da ih u što kraćem roku sklone sa ulica vrate u prihvatilište. Imamo postavljene sigurnosne kamere, ali one ne pokrivaju prostor gde su obijena vrata. Krajem prošle godine neko je, takođe, obio kaveze i tada oslobodio oko 30 pasa, a ovaj put su vandali krampom udarili u glavu i povredili našeg psa čuvara, koga smo postavili kod ulaza u prihvatilište da bi motrio na okolinu", rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

Doktorka veterinarske medicine i šef radne jedinice Zoo higijenske službe Nevenka Mirošević kaže da su vandali koji su obili kaveze na ulicu pustili agresivne pse koji su ranije već napadali građane i druge životinje.

"Nakon što je neko obio katanac na ulaznim vratima Zoo higijene, iz vozila našeg preduzeća koje se koristi za hvatanje pasa lutalica je izvađen akumulator, a potom su i iz kaveza oslobođeni psi. Rotvajler koji je udaren krampom u glavu se oporavlja od zadobijenih povreda",
rekla je Miroševićeva.

Iz borske policije saopštavaju da intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

Izvor: Blic

Pogledajte još