Kako održati ravnotežu između karijere i privatnog života?

Napravite raspored

Raspored vam pomaže da odredite koliko vam vremena treba za obavljanje nekih stvari. Na taj način ćete moći ravnomerno da raspodelite vreme za posao i privatne aktivnosti. To može biti dnevni ili nedeljni raspored, koji vam više odgovara.

Uskladite vreme

Pravljenje rasporeda je lako, ali usklađivanje i pridržavanje vremena svakako nije. Morate biti u stanju da se pridržavate vremenskog okvira koje ste odredili za obavljanje određenog posla. Naučite da mudro upravljate vremenom i to će vam pomoći u balansiranju karijere i privatnog života.

Postavite prioritete

Kada dođe do situacije da u isto vreme imate da završite posao ali i da prisustvujete nekom društvenom događaju, odredite šta vam je prioritet. U redu je da nekada odložite posao zbog odlaska na neki događaja, ali isto tako i da ne odete na društveni događaj zbog posla.

Ne budite radoholičar

Ukoliko ste stalno pod pritiskom zbog posla i nemate vremena ni za šta drugo, vreme je da preispitate svoj radni odnos. Skupite snagu da kažete “ne” kada vidite da već imate previše posla. Idite na pauze s vremena na vreme. Idite na odmor i vodite računa da uvek budete u kontaktu sa porodicom i prijateljima.

Ne gubite vreme

Postoje više aktivnosti kojima možete da gubite vreme, a koje vašem životu ne daju neki specijalan smisao. Bavite se tim aktivnostima samo kada nemate šta drugo da radite.

Pogledajte još