Kako održati ravnotežu između karijere i privatnog života?

Napravite raspored

Raspored vam pomaže da odredite koliko vam vremena treba za obavljanje nekih stvari. Na taj način ćete moći ravnomerno da raspodelite vreme za posao i privatne aktivnosti. To može biti dnevni ili nedeljni raspored, koji vam više odgovara.

Uskladite vreme

Pravljenje rasporeda je lako, ali usklađivanje i pridržavanje vremena svakako nije. Morate biti u stanju da se pridržavate vremenskog okvira koje ste odredili za obavljanje određenog posla. Naučite da mudro upravljate vremenom i to će vam pomoći u balansiranju karijere i privatnog života.

Postavite prioritete

Kada dođe do situacije da u isto vreme imate da završite posao ali i da prisustvujete nekom društvenom događaju, odredite šta vam je prioritet. U redu je da nekada odložite posao zbog odlaska na neki događaja, ali isto tako i da ne odete na društveni događaj zbog posla.

Ne budite radoholičar

Ukoliko ste stalno pod pritiskom zbog posla i nemate vremena ni za šta drugo, vreme je da preispitate svoj radni odnos. Skupite snagu da kažete “ne” kada vidite da već imate previše posla. Idite na pauze s vremena na vreme. Idite na odmor i vodite računa da uvek budete u kontaktu sa porodicom i prijateljima.

Ne gubite vreme

Postoje više aktivnosti kojima možete da gubite vreme, a koje vašem životu ne daju neki specijalan smisao. Bavite se tim aktivnostima samo kada nemate šta drugo da radite.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.