fbpx

Više izlagača na Beogradskom sajmu knjiga

Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu biće održan od 20. do 27. oktobra, a na manifestaciji će učestvovati 501 izlagač, od kojih 48 iz inostranstva, najavili su u sredu organizatori.

Predsednik Odbora sajma knjiga Željko Ožegović rekao je na konferenciji za novinare da će na sajmu učestvovati 20 izlagača više nego prošle godine.

On je rekao da je predstavljanje Poljske kao počasnog gosta ovogodišnjeg sajma zgodna prilika da se približe kulture dve zemlje i najavio da će sledeće godine počasni gost biti Kina, a 2015. Indija.

"To što su velike zemlje i kulture iskazale unapred svoje interesovanje dovoljno govori kako svet gleda na ovaj najvažniji dogadjaj kod nas", rekao je Ožegović.

Ožegović je rekao će i ove godine na sajmu biti organizovano prikupljanje knjiga koje će biti poklonjene javnim bibliotekama u Srbiji i da je prošle godine toj akciji prikupljeno 1.600 primeraka.

Kako je ranije najavljeno, sajam knjiga otvoriće poljska spisateljica i kandidat te zemlje za Nobelovu nagradu za književnost Olga Tokarčuk.

Poljska, kao počasni gost ovogodišnjeg sajma knjiga, predstaviće 11 pisaca, stručnjaka za autorska prava, analitičara tržišta knjige, a medju gostima će biti autori već dobro poznati evropskoj literarnoj sceni, čija će dela biti prvi put prevedena u Srbiji.

(Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.