Dačić se vraća iz Grčke zbog Prajda

Isti izvor rekao je Beti da će Dačić prekinuti posetu Grčkoj ukoliko bezbednosna procena o Paradi ponosa bude pozitivna, odnosno ukoliko se taj skup održava.

Dačić počinje posetu Grčkoj tokom koje će razgovarati s premijerom Antonisom Samarasom i prisustvovati obeležavanju godišnjice iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido tokom Prvog svetskog rata.

Još nema bezbednosne procene za održavanje Parade ponosa, a Dačić je prethodno izjavio da one po zakonu mogu da budu urađene 24 sata pre samog događaja.

Dačić je ranije danas rekao da će Prajda biti, osim ako ne preti opasnost da ponovo dođe do problema.

Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa još nemaju nikakvu zvaničnu procenu o bezbednosti održavanja Prajda. Ranije je i direktor policije Milorad Veljović rekao da će, čim bude bila završena, bezbednosna procena biti dostavljena ministru unutrašnjih poslova i premijeru Ivici Dačiću.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić rekao je za B92 da će, ukoliko Parada ponosa bude održana, tamo ići kao ministar sa svojim građanima, a ne kao Branko Ružić i tvrdi da nema nesuglasica u SPS po pitanju Prajda.

On je rekao i da se još ne zna da li će šetnja biti održana ili će to biti neka manifestacija u zatvorenom prostoru, jer još nema bezbednosnih procena.

Izvor: b92

Pogledajte još