Objavljen video snimak sa nadzornih kamera koje su snimile Aleksisa pred masakr (VIDEO)

Snimak koji je uznemiravajući, pokazuje način na koji on barata sa oružjem i pripremu pred napad.

Osim videa, FBI je na konferenciji za medije objavio i fotografije pušaka Remington 870 kojima je Aleksis prošlog ponedeljka ubio 12 ljudi.

Na njima su urezane bizarne fraze ''bolje je ovaj put'' i ''moje ELF oružje'', a istražitelji veruju da će one rasvetiliti motive krvavog pohoda koji je potresao SAD.

"Postoje indicije koje svedoče da je Aleksis bio spreman da umre tokom napada. Prihvatio je smrt kao neizbežnu posledicu vlastitog delovanja, a ljude po kojima je pucao birao je nasumično", kazala je zvaničnica FBI-ja Valeri Parlav.

"Vrlo je verovatno i da je ubica bio uveren da ga kontrolišu s niskim frekvencijama tzv. ELF elektromagnetskih valova. Zato je pušku izrezbario ''moje ELF oružje'' i jednom prilikom kazao da je ''već tri meseca podvrgnut napadu ultraniskih frekvencija'' i da ga one teraju na zločin",
pojasnila je Parlav.

Devet dana nakon napada još nije razjašnjeno pod kojim okolnostima je napadač uspeo da zaobiđe obezbeđenje i ušeta u zgradu gde je, nakon jednočasovne razmene sa specijalcima, ubijen na trećem spratu.

Izvor: 24sata

Pogledajte još