Ruše Titovu vilu Lovćenku u Meljinama

Azmont je investitor turističkog kompleksa na mestu nekadašnje kasarne u Kumboru, a u vili će biti smešten Azmont studio centar i partnerska arhitektonsko-dizajnerska kompanija Harper Downie iz Londona.

"Lovćenka ima četiri luksuzna apartmana, izgrađena je početkom osamdesetih godina prošlog veka, kada i vila Galeb u Igalu, kao druga Titova rezidencija", prenosi portal "Vijesti.me".

Tito u vili nikada nije boravio, ali su u njoj održavane sednice Vrhovnog saveta odbrane SFRJ, kasnije SRJ. Ona je takođe služila za odmor republičkog i saveznog političkog i vojnog vrha.

Među vidđenijim gostima, kako se navodi, bili su ministri odbrane SRJ, Nebojša Pavković i Boris Tadić, bivši vršilac dužnosti predsednika Srbije Nataša Mićić, rukovodioci VMA iz Beograda i više stranih državnika.

Kompleks Centra vojno-medicinskih ustanova u Meljinama, u sklopu kojeg se nalazi Lovćenka, kupio je pre pet godina konzorcijum na čelu sa Atlas grupom za 5,6 miliona evra. Projektom je predviđeno rušenje vile zbog, kako je obrazloženo, nestabilnosti i klizanja terena.

Prema ugovoru, kompleks Meljine trebalo bi da bude završen za dve godine, što znači da bi i Lovćenka trebalo da bude srušena u tom roku.

Izvor: 24sata

Pogledajte još