15 sudija za prekršaje dežura na Paradi

"Kao i pred svaku manifestaciju koja je proglašena za manifestaciju visokog rizika, sudije Prekršajnog suda u Beogradu se spremaju za rad, određeno je 15 sudija koji će dežurati i ako bude potrebno primenjivati mere iz svoje nadležnosti", precizirao je vršilac funkcije predsednika Prekršajni sud sudija Milan Marinović

Pored njih, biće angažovana i stalno dežurna služba u Policijskoj upravi za grad Beograd, u ulici Despota Stefana, koja inače radi vikendom i na praznike, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, prekršaji koji mogu da se dese tog dana kada je u pitanju organizator ticali bi se eventualno prekršaja iz Zakona o okupljanju gradjana.

Ostali prekršaji koji bi mogli da se dogode mogu da se odnositi na kršenje Zakona o javnom redu i miru, Zakona o oružju i municiji, Zakona o ličnoj karti, Zakona o prometu ekplozivnih materija ako neko dodje sa bakljama i drugim pirotehničkim sredstvima i slično, dodao je Marinović.

Parada ponosa biće održana u subotu, 28. septembra ako MUP proceni da su za to ispunjeni bezbednosni uslovi.

Na Paradi ponosa u Beogradu 2010.zabeleženo je na stotine prekršaja i krivičnih dela i Grad je pretrpeo veliku materijalnu štetu kao i vlasnici lokala u užem centru grada.

Izvor: b92

Pogledajte još