Miodrag Ješić novi trener libijskog Al Itihada

BEOGRAD, 26. juna 2009. (Beta) - Bivši trener fudbalera Partizana Miodrag Ješić potpisao je jednogodišnji ugovor sa libijskim klubom Al Itihadom.

"Dogovori su trajali skoro 10 dana. Libijski klub ima na stotine hiljada navijača. Stadion je gotovo stalno rasprodat, biće mi čast da radim u ovom klubu. Pomoćnik će mi biti Darko Obradović", rekao je Ješić agenciji Beta.

Ješić je istakao da je u Al Itihadu uspešno radio i srpski trener Bane Smiljanić, koji je sada selektor omladinske reprezentacije Libije.

Ješić će u klubu iz Tripolija ostati do 25. juna 2010. godine.

Al Itihad je aktuelni šampion Libije, do sada je 15 puta osvajao Premijer ligu, pet puta Kup Libije, dok je osam puta trijumfovao u Superkupu. To je najpopularniji klub u zemlji a novinari ga zovu "crveni lavovi".

Al Itihad je prvi libijski klub koji se plasirao Azijsku Ligu šampiona, 2007. godine, ali je tada izgubio od Al Alija ukupnim rezultatom od 1:0.

Miodrag Ješić je fudbalsko ime stekao igrajući za Partizan. On je za "crno-bele" igrao između 1974. i 1985. godine i ostvario je 397 nastupa u svim takmičenjima uz 101 pogodak. Igrao je još za turske klubove Altaj i Trabzon.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je osam utakmica i postigao jedan gol.

Trenersku karijeru Ješić je započeo 1993. godine u Obiliću, a između ostalih klubova trenirao je još i OFK Beograd, Radnički Niš, CSKA i Slaviju iz Sofije, Sportif Sfaksijen sa kojim je osvojio arapsku ligu šampiona, Altaj, Liteks iz Loveča, rumunski Otopeni.

Iskusni trener je prošle sezone trenirao podgoričku Budućnost. On je sa tim klubom osvojio drugo mesto u crnogorskom prvenstvu i tako se plasirao u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Pogledajte još