Mihajlović: Nije jedan čovek kriv za slanje duplih računa, a direktori EPS-a neka počnu da rade

Mihajlović je za Televiziju B92 rekla da želi da najpre dobije izveštaj EDB o tome.

Ona je istakla da „sigurno jedan čovek nije kriv za slanje duplih računa” za utrošenu struju i poručila direktorima EPS da „lične ljubavi ostave po strani i da počnu da rade”.

Vršilac dužnosti direktora EPS Aleksandar Obradović predložio je uvođenje krizne uprave u EDB posle analize rada svih delova EPS-a, provere opravdanosti reklamacija kupaca na način obračuna i izdavanja računa za električnu energiju za jul i avgust, i postupka utvrđivanja odgovornosti za propuste prilikom pripreme i početka rada novog Privrednog društva EPS Snabevanje.

O tom predlogu Obradović je obavestio ministarku energetike.

Givoreći o drugim temama, Mihajlović je za B92 rekla da će ponovo uputiti predlog Vladi Srbije za restrukturiranje Srbijagasa.

Po njenim rečima, ove godine je kapital Srbijagasa opao za 35 puta što znači da bi to preduzeće moglo da nestane, a to „nije strateški cilj države”.

Zaduženje Srbijagasa iznosi oko 1,2 milijarde evra, od čega oko 800 miliona evra nema nikakve veze sa cenom gasa, već sa lošim upravljanjem tim preduzećem, a troškovi zarada mesecima rastu – upozorila je Mihajlović.

Ona nije mogla da potvrdi da li će Goran Knežević biti savetnik u Naftnoj industriji Srbije dodala da odluku o tome treba da donese to preduzeće.

Govoreći o planiranom gasovodu „Južni tok”, ministarka je istakla da je Srbija obezbedila garancije u budžetu od 75 miliona evra za eksproprijaciju zemljišta na trasi tog budućeg cevovoda.

Mihajlović je dodala da očekuje da od direktora nadležnih za „Južni tok” dobije sva dokumenta u kojima će biti precizirano kako će se potrošiti 75 miliona evra.

Izvor: Beta

Pogledajte još