Kelerer: Nadal se dopinguje!

“Sedam meseci nije igrao zbog povrede, a onda se vrati i osvoji 10 od 13 turnira. To je nemoguće, nemoguće! To sve govori, u kombinaciji sa glasinama da je povreda samo paravan za ‘tihu’ suspenziju. Niko ne veruje da Nadal nije ništa uzimao, ali zamislite koliki bi udarac bio za tenis kada bi njegov test bio pozitivan”, kazao je Kelerer.

“U tenisu ima mnogo manipulacije i dopinga. A šta se dogodilo ove godine? Ništa. Osim u mom slučaju, ja sam platio za sve. Sada su zaskočili Viktora Troickog i Marina Čilića. A zašto”
, pita se Kelerer.

Španske kolege zamolile su za komentar Tonija Nadala, Rafaelovog strica i trenera.

“Ne znam šta je rekao, čak ni ne poznajem tu osobu”,
rekao je Toni, a kada mu je objašnjeno ko je rekao i šta, odgovorio je:

“On nema veliki kredibilitet”.

Kelerer se obrušio i na Davida Ferera.

“On jeste, ili je bio, strastveni pušač. Jednom sam igrao protiv njega i pušio je deset minuta pre meča. Posle je trčao još više u trećem setu, a ja sam bio umoran kao pas”
, požalio se Austrijanac.

Danijel Kelerer prvi je igrač kojem je doživotno zabranjeno bavljenje tenisom zbog pokušaja nameštanja mečeva.

Čoveka poznatog pod nadimkom “Ludi Deni” dva puta je suspendovao ATP zbog nepristojnog ponašanja, a profesionalac je bio od 2002. godine.

Ekscentrično, ekstravagatno, neobično, nepristojno, nenormalno... Tim izrazima najčešće se na teniskim forumima opisivalo Denijevo ponašanje na terenu. Harizmatičnog Austrijanca većina ne može da podnese, drugi konstatuju kako „ne može biti toliko loš“, a treći ga obožavaju jer uvek ’prodrma’ svoje mečeve, učini ih zanimljivim.

Izvor: b92

Pogledajte još