"Gold Exchange" preko noći nestao i ostavio radnike bez plata

Radnici ovog lanca, kažu da su sve zlatare zatvorene 12. septembra, nepunih godinu dana nakon što su počele sa radom.

Kako piše Informer, jedna od radnica je posvedočila da su joj šefice rekle da više ne dolazi na posao i da joj počinje godišnji odmor. Pritom za to nije dobila nikakav papir ili rešenje, a prema njenim rečima isto je bilo i sa ostalim kolegama.

"Duguju nam plate, doprinose i naknade za prevoz. Nekima nisu uplaćivali ni penziono. Kod njih su nam ostale radne knjižice i neke lične stvari. Direktor Goran Skočilić jednostavno je nestao i dvadesetak dana ne možemo da dođemo do njega", objašnjava ova doskorašnja radnica "Gold exchange-a".

Prema rečima radnika, u sefovima je pred zatvaranje preduzeća bilo oko 50 kilograma zlata, čija se vrednost procenjuje na oko 1,75 miliona evra, što je količina koja se otkupi za mesec dana u svim poslovnicama zajedno.

Firma "Gold Exchange" osnovana je 11. jula prošle godine u Novom Sadu, a prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre njen početni kapital iznosio je 100 dinara.

Zanimljivo je da je "Gold exchange" nedavno po identičnom scenariju naprasno zatvorio zlatare u Bosni i Hercegovini, a radnike takođe ostavio bez plata i doprinosa. Prema pisanju portala klix.ba, usred noći su zatvorene poslovnice u Sarajevu, Zenici i Tuzli, a radnici su o svemu obavestili policiju.

Direktor "Gold exchange-a" za Srbiju, Goran Skočilić, rekao je da su problemi s isplatama zaposlenih u Srbiji nastali jer firma trenutno razgovara sa novim strateškim partnerima iz Crne Gore, te da veruje da će oni svim zaposlenima ponuditi novi ugovor o radu.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još