Euleks: Nagrada za informaciju o ubistvu

Euleksov tužilac Paskal Persons apelovao je na svakog ko ima bilo kakve informacije u vezi sa ubistvom da ih podeli sa policijom.

"Ako ste nešto neobično videli, bez obzira koliko je to malo ili beznačajno po vašem mišljenju, molim vas da to prijavite bilo lokalnoj policiji, bilo Euleksu na broj telefona 038 78 65 65. Sve što kažete biće tretirano vrlo poverljivo", rekao je Persons.

Regionalni komandir kosovske policije Nenad Đurić kaže da je policija odlučna da radi na rešavanju slučaja ubistva pripadnika Euleksa.

"Kosovska policija uspostavlja kontrolne punktove i ide od vrata do vrata na području na kojem se zločin dogodio, u cilju ispitivanja da li je iko video nešto što može biti povezano sa zločinom", rekao je Đurić.

Tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Endrju Karnej rekao je da su istražioci iz radnog tela za Mitrovicu pojačani na dan ubistva timom iz jedinice Euleksa za istragu organizovanog kriminala.

Na rasvetljavanju ubistva carinika Euleksa Audrisa Šenavičijusa angažovano je 20 istražitelja Euleksa, a tim istražitelja tesno sarađuju sa pripadnicima kosovske policije.

Načelnik Specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel rekao je da je Specijalno tužilaštvo preuzelo tu istragu, jer spada u njegovu izričitu nadležnost kao krivično delo izvršeno nad međunarodnim službenikom na Kosovu.

Šenavičius, koji je bio Euleksov carinik, ubijen je u zasedi 19. septembra na putu Kosovska Mitrovica-Raška, u mestu Balaban na severu Kosova, kada je nepoznata osoba iz zasede pucala na dva vozila Euleksa koja su se kretala ka prelazu Jarinje.

Izvor: RTS

Pogledajte još