Vučić: Hoćete izbore u Beogradu, dobićete ih

"Imaće uskoro priliku da nas ubedljivo pobede, kako to slavoljubivo tvrde, a videćemo šta će biti. Hoćete izbore, dobićete ih, hoćete da pobedite - pobedićete, ali možda. To sada ne zavisi od vas, već od građana", poručio je Vučić političkim oponentima odgovarajući na pitanja novinara u Vršcu.

Vučić je rekao da SNS i na republičkom i na lokalnom nivou želi da učestvuje u vlasti samo ako za to ima legitimitet i podršku građana i da ne želi da, kao njihovi prethodnici, vladaju četiri godine, iako su legitimitet i podršku izgubili već u prvoj godini.

Upitan kakvi će biti modaliteti za promenu vlasti u Beogradu, Vučić je rekao da uopšte ne zna šta reč modalitet znači, ali da zna da, ako više političkih stranaka tvrdi da su pobednici i da niko ne može da ih pobedi, to treba da se proveri na izborima.

"Važno je da se proveri legitimitet i da idemo na tu proveru", rekao je Vučić osvrnuvši se pritom na ponašanje pojedinih stranaka, koje je okarakterisao krilaticom: "Držite me da ga ne udarim".

On je rekao da mnogi "viču - dajte izbore", a izbora se najviše plaše i dodao: "Nema problema, dajte izbore, ja sam saglasan sa tim".

Upitan o vlasti o Vojvodini Vučić je rekao da je slušao konferenciju za novinare Bojana Pajtića i Dragana Đilasa, koji su rekli da je to najstabilnija vlast u Srbiji i dodao da im on veruje.

Izvor iz vladajuće koalicije na republičkom nivou rekao je agenciji Beta da je izvesno je da će u Beogradu biti uvedene privremene mere i održani izbori za Skupštinu Grada jer nema većine za formiranje gradske vlasti.

Izvor je naveo da, posle odluke Predsedništva D S S, nema većine za formiranje gradske vlasti koju bi činili odbornici te stranke, SNS i SPS.

Predsedništvo D S S je u četvrtak odlučilo da bez izbora ne uđe u beogradsku vlast i zatražilo istovremene izbore u Beogradu i na državnom nivou.

Isti izvor je naveo da su jasni rokovi za održavanje izbora za beogradsku skupštinu.

Izvor agencije Beta iz Socijalističke partije Srbije rekao je da će predstavnici SPS razgovarati o Beogradu sa SNS kada se iz Grčke vrati lider socijalista i premijer Ivica Dačić.

Posle smenjivanja gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u utorak, on će funkciju u tehničkom mnandatu obavljati još 30 dana.

Nakon toga, ukoliko ne bude nove odborničke većine, Vlada Srbije treba da imenuje privremeni organ da upravlja gradom najduže dva meseca.

Potom predsednik Skupštine Srbije raspisuje izbore koji treba da se održe u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja.

Izvor: B92

Pogledajte još