Građani pokrenuli internet poteru za zlostavljačem psa, locirali ga i traže reakciju policije

Pas se nalazio vezan u džaku, tako da mu je samo njuška virila iz njega, u prikolici “mercedesa” valjevskih registracija koji je vozio, kako se saznalo, muškarac iz sela Liplje kod Ljiga, nastanjen u Gornjem Milanovcu.

Kako je objavljeno na FB profilu organizacije “Pomoć napuštenim životinjama Valjevo”, fotografiju u kojoj se u prikolici, zakačenoj za “mercedes”, u zavezanom džaku nalazi pas, dostavio im je Darko Stanimirović, koji je na svom FB profilu objasnio da ne zna šta se dogodilo sa životinjom i zašto je bio vezan u vreći.

Organizacija “Pomoć napuštenim životinjama” objašnjava da Stanimirović, u trenutku kada je fotografija nastala 22. septembra oko 13 časova, oko deset kilometara od Ljiga ka Rudniku na Ibarskoj magistrali, kod sebe nije imao mobilni telefon kako bi odmah pozvao policiju i obavestio ih šta se dešava.

Međutim, reagovala je organizacija koja je fotografiju podelila na FB i pozvala da što više korisnika ove društvene mreže podnese krivičnu prijavu protiv vozača “mercedesa” 249 D, registarskih tablica VA 054 XĆ, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životunje iz člana 269. Krivičnog zakonika Srbije.

- Nekoliko krivičnih prijava Policijskoj upravi u Valjevu podneto je protiv NN lica, jer nisamo odmah saznali o kome se radi. U međuvremenu smo saznali podatke te osobe čija adresa je selo Liplje u okolini Ljiga, a inače gospodin živi u Gornjem Milanovcu. On je izjavio da je psa vozio od Gornjeg Milanovca do svog sela i da pas nije njegov, već komšije koji je bolestan i ne može da brine o njemu. Međutim, razgovarali smo i sa starijom gospođom, koja je komšija, i koja je rekla da oni nemaju psa već dugo, sigurno 20 godina – kažu za “Blic” u organizaciji “Pomoć napuštenim životinjama Valjevo”, dodajući da je u celoj akciji učestvovalo i Udruženje za prava i zaštitu životinja "MIA" iz Beograda.

U krivičnoj prijavi se traži da na osnovu fotografije kao dokaz osnovni javni tužilac u Valjevu podnese zahtev za sprovođenjem istrage pred nadležnim sudom, te da u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzme sve mere radi razjašnjenja bitnih činjenica i okolnosti, a radi sprovođenja krivičnog postupka protiv osumnjičenog koji je vozio vezanog psa, a koje je po Krivičnom zakoniku zlostavljanje.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.