Radonjić: Cilj Zvezde je što više pobeda u Evroligi!

"Uradili smo sve što je planirano, krenuli smo jako rano a sada smo i konačno kompletni. Nadam se da ćemo do početka sezone i prve utakmice završiti sve što je planirano i biti u najboljem mogućem statusu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradskoj areni, u sklopu Evroliginog dana za medije.

Radonjić je rekao da Zvezda ima težak raspored i da je dobila tešku grupu u Evroligi. Crveno-beli će igrati u Grupi D sa Laboralom, Makabijem, Panatinaikosom, Lokomotivom iz Krasnodara i ekipom iz kvalifikacija.

"Imamo najjaču evroligašku grupu, što će biti veliki izazov i moramo da uložimo maksimalan napor da, kada je najpotrebnije, budemo najbolji. U grupi smo dobili najkvalitetniju ekipu iz četvrtog sešira i kvalifikanta koji nimalo neće biti lak protivnik. Prema prva tri tima imamo ogromno poštovanje, jer su oni godinama u Evropi na njvišem nivou", rekao je on.

"Cilj nam je da u svakom meču pružimo najviše što možemo i ostvarimo što više pobedea, ali u ovoj grupi sve ekipe imaju kvalitet da pobede svakoga", dodao je trener Zvezde.

Na pitanje da li ga plaši to što je njegova ekipa u pripremnom preiodu pobedila u svih 12 utakmica, Radonjić je rekao da ga to ne plaši, već da ima "potpuno suprotan osećaj".

Radonjić je dodao da još ne zna ko će biti kapiten ekipe i da će se to znati početkom sledeće nedelje.

On je istakao da u ekipi ima pet mladih igrača, od kojih se očekuje da budu nosioci igre.

"Uradićemo sve da oni budu nosioci igre u narednim godinama i očekujem da za godinu dana budu u mnogo drugačijem položaju nego što su sada. Oni su jako popvećeni onome što rade", rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde sezonu će početi 5. oktobra u Jadranskoj ligi, utakmicom na gostovanju protiv Širokog, dok u Evroligi prvu utakmicu igraju 17. oktobra u Beogradu protiv Lokomotive.

Beta

Pogledajte još