Zakazao točak: Hrvatski avion sleteo "na nos" (VIDEO)

Niko nije povređen. Incident se dogodio sinoć posle 20 časova, javili su hrvatski mediji.

Kako je za index.hr rekla portparol "Kroacija erlajnsa", Ksenija Žlof, posada aviona profesionalno je reagovala i pratila propisanu proceduru.

Piloti su pre sletanja prijavili da imaju problema s prednjim stajnim trapom. Oko 40 minuta kružili su iznad aerodroma, a onda su "sleteti na nos".

Croatia 464, imamo problem i prekid ILS. Trebamo vas čuti, štogod'', zabrinutim glasom upitao je kontrolor leta pilota aviona Kroacija erlajnsa koji je sinoć sa 60 putnika u Švajcarskoj sleteo na trup. Snimak svedoči šta se događalo uoči i nakon sletanja aviona kojem je zakazao prednji točak na pistu broj 14 vazduhoplovne luke u Cirihu, a objavljena je danas na YouTubeu.

Ona svedoči o smirenosti i dobroj reakciji pilota, ali i kontrolora leta koji se nisu prepustili panici zbog potencijalne opasnosti koju je izazvao kvar na točku.

Nakon što je avion sleteo, kontrolori leta javili su pilotu da su vatrogasci pregledali situaciju spolja te da je sve uredu. - Možete početi s iskrcavanjem putnika - sugerisao je. Kada je ona obavljena, poslato je i vozilo po osoblje aviona, a pilotu je napomenuto da će ga na tlu dočekati istražitelji kojima će morati da objasni šta se u vazduhu dogodilo.

Još uvek nije utvrđeno zbog čega je došlo do kvara na avionu Dash 8-Q400 kapaciteta 76 mesta koji je u flotu Kroacija erlajnsa uključen 2009. godine. Iz Kroacija erlajnsa sinoć su potvrdili da je letelica redovno održavana i nikad nije imala problema.

Reč je o prvom incidentu ove vrste aviona "Kroacija erlajnsa" od osnivanja kompanije, 1991. godine.

Video možete pogledati ovde.

Izvor: Vecernji.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.