Voz Beograd-Bar naleteo na kamion

Kako se navodi u saopštenju, u tom događaju nema odgovornosti "Železnica", a u nezgodi je oštećena lokomotiva, koja neće moći da nastavi put.

Voz je krenuo za Bar u 9.10 sati, a na kamion, koji je prelazio prugu, naleteo je u 11.18 sati. Železnice su saopštile da se nastavak putovanja očekuje za dva do tri sata, nakon završetka istražnih radnji i zamene oštećene lokomotive.

Putni prelaz između stanica Slovac i Divci na kojem je došlo do sudara obezbeđen je svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i Andrejinim krstom, a signalizacija je bila ispravna i propisno radila u trenutku udesa.

"Železnice Srbije nisu odgovorne za ovaj vanredni događaj, već je isključiva krivica drumskog vozila. U trenutku nailaska međunarodnog voza, kamion sa prikolicom, u kojoj je prevozio bager, nepropisno je prelazio prugu"
, navodi se u saopštenju.

Železnička kompozicija je udarila u zadnji deo kamiona, a od siline udarca bager sa prikolice se prevrnuo kraj pruge.

Međunarodni voz iz Beograda za Bar, u kojem se nalazi oko 170 putnika, trenutno stoji između železničkih stanica Slovac i Divci, dok se ne završe sve istražne radnje i ne stigne rezervna lokomotiva.

"Železnice Srbije" na mesto udesa uputile su Komisiju za vanredne događaje, a iz Požege je krenula rezervna lokomotiva kojom treba da bude zamenjena oštećena.

"Železnice Srbije" uputile su izvinjenje putnicima zbog kašnjenja i neprijatnosti tokom putovanja.

Izvor: beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.