Novi zemljotres u Pakistanu usmrtio najmanje 22 osobe

Novi zemljotres registrovan je na oko 95 kilometara severoistočno od oblasti Avaran, 14 kilometara ispod zemlje, saopštio je američki geološki zavod.

"Broj poginulih raste. Spasioci su pronašli tela 22 osobe, a više od 50 ljudi je povređeno", izjavio je zvaničnik iz grada Kuzdar Hari Fal, preneo je AFP.

Zvaničnici strahuju da bi bilans nastradalih u današnjem zemljotresu u regionu Avaran, najsiromašnijoj oblasti jugozapadne provincije Baludžistan, mogao da se poveća.

Direktor Nacionalnog seizmološkog centra Pakistana Zahid Rafi izjavio je da je ovo bio novi zemljotres i da nema veze sa zemljotresom koji je u utorak pogodio Pakistan, prenela je agencija AFP.

Prema poslednjim informacijama, koje je juče saopštio sekretar Baludžistana Babar Jakub tokom obilaska uništenog regiona Avaran, poginulo je 515 ljudi.
Zvaničnici navode da pobunjenici i dalje ometaju dostavljanje pomoći ugroženima.

Ova siromašna oblast na jugu Baludžistana jedno je od uporišta separatističkih pobunjenika, koji su više puta pucali na helikoptere koji prevoze vojne zvaničnike zadužene za reagovanje u slučaju katastrofa.

U Baludžistanu, najvećoj, ali najmanje razvijenoj provinciji Pakistana, separatistička pobuna traje od 2004. godine.

U zemljotresu u Avaranu razoren je veliki broj kuća i povredjeno više od 500 ljudi, a nakon potresa stvoreno je i novo ostrvo u blizini južne obale Pakistana.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.