Ubicu roditelja stražari skinuli sa vešala

"Posle saslušanja u Višem sudu u Nišu, osumnjičeni je doveden u pritvorsku ćeliju, gde je jedan kraj čaršava vezao za plafonjeru, a od drugog je napravio omču. Popeo se na stolicu i izmaknuo ju je kada je stavio omču oko vrata. Ali, stražari su čuli udarac stolice, pa su dotrčali i spasli ga. Nakon toga, Stamenković im se zahvaljivao što su mu spasli život", objašnjava sagovornik “Blica”.

Stamenkoviću i njegovoj nevenčanoj supruzi Aniti Stolić (38), koja se sumnjiči za saučesništvo u teškom ubistvu njegovih roditelja čija su tela nađena u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće, određen je juče pritvor. Ubica je krivicu za brutalni zločin pokušao da svali na nevenčanu suprugu.


"Priznao je da je roditelje nekoliko puta udario letvom po glavi, pa je navodno seo i zaplakao. Kaže da mu je Anita dala lek za glavobolju od kojeg je spavao nekoliko časova. Kada se probudio roditelji su mu bili mrtvi, zbog čega je siguran da ih je Anita udavila. Supruga je sve negira, ali ključni dokaz za dalji tok istrage daće forenzika, koja mora da otkrije čiji su otisci na vratu žrtava"
, kaže naš sagovornik.

S druge strane, Anita je istražnim organima davala kontradiktorne izjave.


"Prvo je tvrdila da nije mogla da prijavi zločin iz straha jer je sve vreme bila pod nadzorom Dragana. Zatim je ispričala da je dan posle ubistva sama bila kod bivšeg supruga na dečjem rođendanu, što znači da je na bezbedan način mogla da prijavi krivično delo"
, navodi sagovornik “Blica”.

Oca ranije proglasio mrtvim
Zanimljivo je i da je Dragan u januaru kada mu je jedan advokat tražio honorar za zastupanje pred sudom za krađu motora poštaru, SMS-om odgovorio „da nema para jer mu je otac umro pa mu stavlja prvu subotu“, iako mu je otac u to vreme bio živ. Dragan je osuđen nepravosnažno na šest meseci zatvora zbog krađe, dok je u toku postupak zbog nasilja u porodici nad bivšom ženom.

Kupio verenički prsten
Među zlatnim nakitom koje su osumničeni u jednoj zlatari zamenili za porodični nakit i novac koji su našli u kući, bio je i zlatni verenički prsten sa dijamantom za Anitu. Tu Draganovu tvrdnju Anita je isprva negirala, ali je kasnije priznala da je dobila verenički prsten. Osim prstena, u zlatari je uzela i zlatne narukvice za decu.

Pogledajte još