Štefi Graf: Serena može da obori sve naše rekorde!

Graf, koja je u 30. godini sa 22 osvojene grend slem titule završila karijeru, smatra da Vilijams po broju osvojenih grend slem titular može da prestigne legendarnu Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 24. velika trofeja.

"U njoj ima još tenisa. Lako mogu da zamislim da će Serena oboriti sve naše rekorde", rekla je Graf u intervjuu agencije AP.

Vilijams je u septembru je osvojila Ju Es open i nedostaje joj još jedna grend slem titula kako bi izjednačila rezultat Martine Navratilove i Kris Evert, koje su osvojile po 18 grend slem trofeja.

"Njeno telo se veoma dobro drži. Ona je snažna i može da nađača svoje protivnice i to je pokazala u više navrata", dodala je Graf.

Serena Vilijams će, treći put u karijeri, kalendarsku godinu završiti na prvom mestu na WTA listi, a Štefi Graf je to pošlo za rukom osam puta.

Nemica je u karijeri osvojila 107 titula u singlu i treća je na večnoj listi, iza Navratilove (167) i Evert (157). Vilijams je četvrta na listi sa 55 titula.

Graf je rekla da će sa znatiželjom pratiti karijeru Serene Vilijams.

"Videćemo kako će se psihički i fizički držati u narednim godinama. Mislim da u njenim godinama niko nije igrao takav tenis. Sa velikom znatiželjom ću je pratiti", rekla je Graf i dodala da je ove sezone Vilijams popravila igru.

"Mislim da je odlučna, koncentrisana, da joj se sve poklopilo. Čini se da je na terenu našla unutrašnji mir", dodala je Graf.

Beta

Pogledajte još