Indijske četvrti crvenih fenjera: Maloletno seksualno roblje u kavezima

Rezultat njenih istraživanja je knjiga ”Odzet život”, u kojoj važno mesto zauzima i na čijim koricama se našla maloletna devojka Gudi, čija je priča samo jedna od mnogih, ali koja je svojom mladošću i bespomoćnošću posebno osvojila autorkino srce.

U Mumbajsku četvrt bola i patnje nedužnih žrtava, koja neopravdano nosi ime četvrti uživanja, Gudi je namamljena još sa 11 godina. Prva komšinica u selu u kom je živela, kao jedno od 13 dece u siromašnoj porodici, obećala joj je dobar posao služavke u gradskom domaćinstvu i odvela jeu Mumbaj. Dok su joj komšinica i njena ćerka držale ruke i noge, tamo ju je za dobre pare silovao bogati pedofil, tako brutalno da je tri naredna meseca provela u bolnici.

Nakon toga je prebačena u javnu kuću, u jedan od kaveza-boksova, skrivenih na tavanima i u podrumima javnih kuća, čije postojanje predstavlja mrlju na licu savremenog sveta, a u kojima devojke provode mesece, pa čak i godine, silovane, tučene i zlostavljane na razne načine, ne znajući ni da li je dan ili noć, sve dok im se duh ne slomi i otmičari ne budu potpuno sigurni da neće bežati. Iz kaveza ih izvode samo da bi jele, ili da bi nekome pružile seksualnu uslugu.

Po izlasku iz kaveza, Gudi je dobila svoje stalno “radno mesto” na ćošku, gde čeka na mušterije, a na molbe Tompsonove da pokuša da ode i budućnost potraži na nekom drugom mestu, devojka lišena nade je odgovorila: “Zarobljena sam sa svih strana, sestro: moj život mi je oduzet kad su me doveli ovamo”.

Tako je nastao naziv knjige “Oduzet život”, a autorka pod istim imenom pokreće i fondaciju za ugroženu decu, i kampanju za borbu protiv prinudne prostitucije.

Knjiga donosi mnoštvo potresnih i istinitih priča, i postavlja jedno interesantno pitanje: da li bi muškarci i dalje dolazili da traže seks na ovakvim mestima kada bi znali prave priče i sudbinu tamošnjih devojaka i žena, i da zapravo plaćaju da bi silovali nekoga koga drže u ropstvu?


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.