ZAKASNILI: Crkva neće da venča Vericu i Veljka zbog godina!

Iako su gosti bračnog para očekivali da će posle matičara produžiti u crkvu, to se nije desilo jer je Verici u Srpskoj pravoslavnoj crkvi saopšteno da do venčanja pred bogom ne može doći, bar ne za sada. Naime, prema kanonima i ustrojstvu SPC, razlika između bračnih partnera ne sme biti veća od petnaest godina, a mlada ne bi smela da uđe u sedmu deceniju života, tačnije, poželjno je da se venča do svoje šezdesete godine (verica ima 65 godina, prim. aut.). Prepreka je i to što dizajnerka iza sebe već ima jedan brak zaključen u crkvi. Da bi ostvarili svoju nameru, trebalo bi da zatraže i dobiju posebnu dozvolu nadležnog episkopa.

Da imaju problema potvrdio je u izjavi za magazin Stori i sam Veljko Kuzmančević:

- Crkveno venčanje je čin koji će se dogoditi pred bogom i uz blagoslov našeg sveštenika, bez obzira na to što se spekuliše da li je moguće ili ne.

Ipak, jerej Jovan Mitrović za Kurir kaže je situacija poprilično komplikovana i da će se u ovom slučaju odobrenje čekati malo duže. Da li ima naznaka da će odobrenje uskoro uslediti pokušali smo da saznamo i od Verice lično, ali ona do zaključenja ovog broja nije odgovarala na poruke.

Kurir

Pogledajte još