fbpx

Vučić: Narednih 10 dana stiže 100 miliona evra iz Emirata

Vučić je u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu rekao da je kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs period od pet godina.

Kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu.

Vučić je kazao i da će jedna finska kompanija u novmebru u Smederevu otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

"Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu,"
kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija Boš u Šimanovcima otvriti fabriku, a da je Mercedes zainteresovan za ulaganja u Ikarbus i Fabriku automobila u Priboju (FAP).

Vučić je istakao i da će Srbija, ako ne budu preduzete teške mere u privredi, doći u sitaciju da se nadje u težem položaju nego Grčka.

"Ako ljudi misle da je moguće da ništa ne promenimo i da razmišljamo samo o zapošljavanju u javnom sektoru, mi mislimo drugačije - da treba da podstičemo privatni sektor, a da javni sektor bude manji i efikasniji", rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS-a u Kruševcu.

On je kazao da je poražavajuća činjenica da su plate u javnom sektoru 20 do 30 odsto više nego u privatnom, pošto privatni sektor treba da izdržava javni.

"To je dokaz u koliko bolesnoj državi živimo", ocenio je Vučić i dodao da ako "neko to ne razume, mogu da ga smene".

Vučić će današnju posetu Kruševcu, koju je započeo otvaranjem stranačkih prostorija u Chićevcu, nastaviti posetom fabrici "14. oktobar".

Izvor: Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.