SNS počela sa analizom svojih gradonačelnika

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da nema nikakve sumnje da će biti onih koji će snositi konsekvence za svoj nerad, nedovoljno dobar ili loš rad.

Nema nikakve sumnje - to će se u narednih desetak dana znati, rekao je Vučić obraćajući se članovima SNS u Kruševcu.

Gradonačelnik Kruševca i potpredsednik naprednjaka Bratislav Gašić je neposredno pred početak skupa na kom će naprednjaci razgovarati o svojim članovima koji rade i vode lokalne samouprave, rekao novinarima da će danas oni koji su bili samozadovoljni funkcijama, svojim kabinetima i foteljama, duboko razmisliti o tome šta su radili u proteklih godinu dana.

Na pitanje kakva će biti sudbina onih koji nisu radili dobro, potpredsednik SNS je objasnio da stranka ima puno sposobnih ljudi koji će moći da ih zamene.

"Znamo koje su to lokalne samouprave koje ne rade dobro, gde naši kadrovi nisu ostvarili očekivane rezultate"
, rekao je Gašić i dodao da će se za deset dana svi izveštaji sagledati i da će ih razmatrati Glavni odbor SNS.

Gašić je rekao da je malo lokalnih samouprava u kojima su predsednici opština i gradonačelnici iz SNS-a radili loše, ne želeći da pre skupa precizira o kojim lokalnim samoupravama je reč.

On je rekao da ne želi nikoga da pravda, ali da je bilo i objektivnih stvari zbog čega neki od njih nisu mogli da postignu bolje rezultate.

Gašić je rekao da je razlog tome što je zatečeno stanje u Srbiji i gradovima koje vode bilo katastrofalno, te da nije moglo odmah da se to stanje poboljša i da gradjanima bude bolje.

On je ponovio da je naprednjacima bitno odgovorno i prolazno vreme, i ponovio da će se svakih šest meseci videti šta je to bolje za građane učinjeno.

Odgovarajući na pitanje da li očekuju da nešto slično učine i njihovi koalicioni partneri, Gašić je rekao da svako nosi svoje breme odgovornosti prema građanima, a da SNS to svakodnevno pokazuje.

On je najavio da će na skupu u Kruševcu biti formirano koordinaciono telo koje će biti veza između ministara, vlade, državnih sekretara i lokalnih samouprava.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.