Filmski kritičari jednoglasni: Kejt Blanšet je spremna za Oskara (VIDEO)

Ova popularna glumica je za nagradu Američke filmske akademije bila nominovana do sada 3 puta, a nagradu za sporednu ulogu je osvojila 2005. godine tumačeći lik filmu "Avijatičar".

Ona ovoga puta u filmu Vudija Alena, koji je snimljen po klasiku Tenesija Vilijamsa "Tramvaj zvani želja", tumači ulogu žene iz visokog društva koja ulazi u ozbiljne porodične i životne probleme.

Kritičar "Telegrafa", Tim Robi je njenu ulogu nazvao "fascinantnim zaokretom", koji će joj vrlo verovatno doneti svetsku slavu.

Londonski Dejli mejl je takođe oduševljen njenim glumačkim umećem i navodi "da će biti potrebno da se desi čudo kako bi neko uspeo da je ugrozi na putu ka Oskaru i da ona u 46. filmu Vudija Alena predvodi besprekornu glumačku ekipu".

"U isto vreme predivno i tužno sa puno patosa, ovo je njena senzacionalna igra koja podseća na njenu pozorišnu ulogu Blanš Diboa u predstavi "Tramvaj zvani želja", ali sa više dodira i duha Ledi Magbet. Pravo u centar i povremeno na samoj filmskoj ivici, ovo je njena briljantna glavna uloga", dodaje se u tekstu Dejli mejla.

"Angažujte je za film i sklonite joj se sa puta", opisao je Vudi Alen rad sa glumicom na filmu i naglasio njenu tehnički briljantnu glumu.

"Vudi Alen za svoj novi film zaslužuje pet zvezdica, a Kejt Balanšet Oskara za moderno tumačenje Blanš Diboa", napisala je Kejt Muir u Tajmsu.

Film "Blue Jasmine" prati život glavne junakinje koju tumaču Kejt Blanšet, čiji imućni muž (Alek Boldvin) završava u zatvoru zbog sumnjivih poslova.

Za nju nastupaju teški dani i ona se seli kod svoje usvojene sestre Džindžer, koja živi u skromnom stanu u San Francisku. Depresivna i okrenuta alkoholu i tabletama, ona očajnički pokušava da održi privid boljeg raskošnog života, ali je istina neumoljiva i postepeno izlazi na videlo u svim svojim oblicima.

"Vudi Alen je u Kejt Blanšet pronašao dostojnu, možda i bolju naslednicu Mije Farou".
Ona obezbeđuje "električni naboj" ovoj drami" napisao je filmski kritičar Gardijana, opisujući ovo ostvarenje kao "čisto filmsko zadovoljstvo".

"Ovaj film se gleda sa tolikom fascinacijom i interesovanjem do samog kraja, zato što u njemu Kejt Blanšet maestralno tumači ovo ulogu dajući liku dvostruko veću lepotu i harizmu od problema sa kojima se suočava", mišljenje je novinara London Ivning Standarda.

Kritičar Indipendenta je odluku Vudija Alena da angažuje australijsku glumicu okarakterisao kao "najbolju u karijeri", dodavši da glumica u svakom svom pokretu i izrazu lica pokazuje ljudske osobine u tom "snobovskom čudovištu".

"Ako sam neopravdano filmu dodao još jednu zvezdicu, onda je to zbog fenomenalne glume Kejt Blanšet",
dodao je kritičar Indipendenta.

Australijska glumica koja je Oskara za sporednu ulogu u filmu "Avijatičar" dobila za tumačenje lika Ketrin Hepbern 2005. godine, trenutno sa Kenetom Branom snima "Pepeljugu."

Da li će fascinaciju glumom Kejt Blanšet u novom filmu Vudija Alena iskazati i Američka fimska akademija, tako što će joj dodeliti nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu, biće poznato na dodeli koja je zakazana za 2. mart 2014. godine.


B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.