Jesenje navike od kojih se gojimo

Nekih navika bi mogli da se rešite, ukoliko želite da bez mnogo muke zadržite liniju.

Teška hrana
Svežije vreme svakako otvara apetit , a dolaskom jeseni dolazi nam i gušt za hranom koju smo zbog vrućine izbegavali u širokim krugovima . Sarmica , pasulj , raznorazne ukusne pite i torte samo su mali deo bogate jesenje trpeze koja nam u trenu može prikačiti i nekoliko kilograma.

Rešenje: Nema razloga da ne uživate u ukusnoj, nešto kaloričnijoj jesenjoj kuhinji, ali kao i u svemu ostalom treba biti umeren. Smanjite porcije, a što se tiče deserata, ako ih pravite sami neka oni budu nešto lakši i sa manje šećera.

Smanjena aktivnost
Normalno je da smo tokom leta mnogo aktivniji, više vremena provodimo van kuće. Mnogi su suvo vreme iskoristili za šetnju, vožnju bicikla, trčanje ili vožnja rolera, a dolaskom prvih kiša takve aktivnosti se odlažu što takođe može dovesti do debljanja.

Rešenje: Ne odlažite fizičke aktivnosti već ih preselite u zatvoreni prostor. Pobrišite prašinu sa sobnog bicikla, orbitreka ili pak DVD - a sa vežbama i krenite u akciju. Ako volite da vežbate u društvu, rekreaciju potražite u dvorani li fitnes centru i u raznovrsnoj paleti aktivnosti koje se sada nude na tržištu pronađite onu koja vam najviše odgovara.

Bolji apetit
Ako ste pomislili da umišljate, znajte da je to zaista istina. Reč je o pravom pojačanom apetitu koji uz pad temperatura proporcionalno raste jer hrana je gorivo za organizam i na taj ga način zagreva.

Rešenje: Ne dozvolite da vam bude hladno. Oblačite s slojevito, uz televizor sedite sa ćebencetom, a što se hrane tiče, kada osetite glad između obroka za dodatnu energiju posegnite za zdravim miksom za grickanje koji sadrži suvo grožđe, lešnike, bademe i slično koštunjavo voće .

Odeća prikriva nedostatke

Dokazano je kako žene tokom leta vode više brige o telu trudeći se da tokom godišnjeg odmora izgledaju najbolje što mogu. No dolaskom jeseni počinjemo nositi komotniju odeću koja prekriva sve nedostatke pa se samim time polako zanemarujemo celulit, zastavice, trbuh i druge ženske probleme koje su nam tokom leta išle na živce.

Rešenje: svako od nas kada se pogleda u ogledalo bez odeće uvek pronađe neki nedostatak. Ne čekajte iduću sezonu kupanja već krenite odmah na posao i malim, ali sigurnim koracima pokušajte ostvariti zadati cilj.

Izvor: Novimagazin

Pogledajte još