Pomoćnik ministra prosvete: Đačke eskurzije i kuhinja samo preko tendera

"Zakon je jasan, i to će biti tako sve dok neko ne propiše novi zakon, a to je u ovom slučaju Ministarstvo finansija", rekao je Antonijević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da će sve škole koje su zakasnile da se prijave na tender za eskurzije, to moći da urade na proleće, kao i da je roditeljima data mogućnost da direktno pregovaraju s turističkim agencijama.

Prema njegovim rečima, ovako zakonsko rešnje može da izazove probleme kod ishrane dece, pošto će i đačka kuhinja morati da se organizuje kroz javne nabavke.

Antonijević je još rekao i da Ministarstvo prosvete nije dobilo nijednu žalbu ili primedbu na visoke dnevnice nastavnika koji vodi decu na ekskurzije.

Rekao je da se dnevnice kreću od 300 dinara po učeniku u malim sredinama, do 5.000 dinara u velikim gradovima i da je Ministarstvo poslalo upustvo svim školama i predškolskim ustanovama u kojem traži da dnevnice budu transparentne.

Uputstvom, koje nije obavezujuće, predviđeno je da dnevnice nastavnika budu u visini dnevnica državnih službenika za službena putovanja.

Izvor: beta

Pogledajte još