Kako preboleti raskid u dvadesetim?

1. Fokusirajte se na bilo šta drugo, osim na “bubice” nekog dečka. Ne trošite energiju i mozak na razmišljanje o besmislenim stvarima, već se posvetite učenju ili bilo kojoj drugoj korisnoj aktivnosti.

2. Nije tako strašno biti sam. Doživite raskid kao period kada ćete moći maksimalno da se posvetite sebi i stvarima koje niste mogle da radite dok ste bile u vezi.

3. Ne zaboravite sve svađe i nesuglasice kroz koje ste prošli pre raskida. Ne posmatrajte vezu u kojoj ste bili kroz ružičaste naočare, vec budite realne i iskrene i priznajte sebi da dani, pa čak i nedelje pred raskid nisu bili nimalo zabavni.

4. Neka vam raskid bude motivacija da transformišete sebe. Možda ćete u početku ležati u krevetu i tešiti se hranom, ali u jednom trenutku treba da shvatite da to nije rešenje. Počnite da vežbate i na taj način pokažite bivšem šta je izgubio.

5. Izbegli ste “metak” - Makar se niste udale za njega.

6. Morate ga izbrisati iz prijatelja na Fejsbuku. Sada možda razmišljate da ne želite da uradite nešto tako dramatično i detinjasto, jer svakako nećete posećivati njegov profil, ali kroz mesec dana možda iskoči neko obaveštenje o njemu koje vam neće baš prijati da vidite.

7. Ne upuštajte se u ogovaranje devojke sa kojom je bio posle vas. Neizbežno je da sa prijateljima ogovarate devojku koju je imao posle vas, ali imajte na umu da ona nije kriva za vaš raskid i da još uvek nije svesna kakav je on zapravo.

8. Ne proveravajte opsesivno njegov Tviter nalog!

9. Izbegavajte njegove prijatelje. Družili biste se sa njegovim prijateljima samo da biste izvukli informacije o njemu. Nemojte to da radite ako želite da nastavite dalje.

10. Seks verovatno i nije bio toliko dobar. Kada vam se neko mnogo sviđa zadovoljite se onim što dobijete. Tada ubedite sebe da imate sjajan seksualni život, a on je zapravo prilično dosadan.

11. Setite se svih vaših singl drugarica i koliko im je sjajno bez partnera. Ako ne krivite singl drugarice što nisu u vezi ili što nisu uspele da održe vezu, nemojte da krivite ni sebe! Organizujte devojački izlazak i fenomenalno se provedite.

12. Neke njegove negativne osobine ste zanemarili. Kada ste zaljubljeni, neke partnerove negativne osobine nesvesno postiskujete. Sada je pravo vreme da ih se prisetite i shvatite kakav je on zapravo.

13. Nećete ostati zauvek same. Raskid ne znači da više nikada nećete biti u vezi i da ćete zauvek ostati same. Onaj pravi je tamo negde i čeka da ga upoznate.

14. Svaki period tugovanja posle raskida ima rok trajanja. Preduga patnja nije dobra ni za koga, a naročito za vas. Možda će vam trebati više vremena da prebolite raskid, ali ćete to svakako ubrzati ako se preokupirate nekim zabavnim aktivnostima.

15. Ne budite samodestruktivni. Biti ostavljen, izaziva impuls da previše pijete, pušite i izlazite. Međutim, ako sebe krivite i loše tretirate, to će vas samo emocionalno unazadite pre nego da vam pomogne da idete napred.

16. Još ste veoma veoma mladi!

17. Prijatelji su važniji od bilo kog dečka i uvek će biti uz vas.

18. Nije kraj sveta. Ljudi stalno raskidaju, a svet i dalje postoji.

19. Treba dosta toga da proživite pre nego što se obavežete nekome. U ovim godinama niste još uvek sasvim odrasli, što znači da vam predstoji još neki period odrastanja. Osoba sa kojom završite treba da bude neko koga ćete odabrati kada ste skroz formirana ličnost i kada znate šta želite i očekujete od partnera.

20. Sve stvari se dešavaju sa razlogom. Ne budite previše strogi prema sebi i ne preispitujte se previše o razlozima raskida. Do toga je došlo zato što on jednostavno nije bio za vas.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.