Jankovićeva eliminisana u trećem kolu

BEOGRAD, 27. juna 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa turnira u Vimbldonu, pošto je u trećem kolu izgubila od Amerikanke Melani Uden sa 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 2:6.

Jankovićeva je bila postavljena za šestog nosioca turnira. Ona je prva iz prvih 10 nosilaca kod teniserki koja je eliminisana sa Vimbldona. Udinova ima 17 godina, a do trećeg kola došla je iz kvalifikacija. Na svetskoj rang listi je 124.

Jankovićeva je slabo počela prvi set, koji je dobila u taj-brejku, posle mnogo oscilacija u igri.

Posle prvog seta, reprezentativka Srbije uzela je odmor a onda i medicinski tajm-aut, kada joj je ukazana lekarska pomoć. Jankovićeva je ležala na zemlji tokom ukazivanja pomoći, ali je na kraju odlučila da nastavi meč.

Udinova je, međutim, posle toga dobro igrala i uspevala je udarcima sa osnovne linije da osvoja poene protiv šestog nosioca i na kraju dobije meč.

Amerikanka će u sledećem kolu igrati sa pobednicom meča Na Li iz Kine i Poljakinje Anješke Radvanske.

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković rekla je danas da se nije osećala dobro i da nije imala dovoljno snage da pobedi Melani Udin i plasira se u osminu finala Vimbldona.

"Kada sam sela na klupu posle prvog seta nisam mogla dobro da vidim, činilo mi se kao da ću da padnem. Nisam znala gde se nalazim. Mislim da sam tada izgubila snagu, prebledela sam i mislila sam da neću moći da izdržim", rekla je Jankovićeva posle meča.

"Posle lekarske intervencije osećala sam se malo bolje, ali na početku drugog seta nisam 'osećala' reket, već sam igrala po intuiciji. Kako je meč odmicao osećala sam se sve gore, gubila sam dah i snagu. Nisam imala snage da serviram, ni da riterniram. Dugi poeni mi nisu odgovarali", dodala je ona.

Ona je istakla da i pored zdravstvenih problema nije želela da preda meč.

"Lekar i fizioterapeut su mi rekli da prekinem meč, ali ja nisam takva igračica, nisam to želela pa makar i pala na terenu. Kada sam zdrava mogu dobro da igram, ali to sada nije bilo tako", rekla je ona.

Srpska teniserka dodala je da će otputovati u SAD, gde će se odmoriti i trenirati za naredne turnire.

"Odmoriću se u SAD i posle toga ću se vratiti treninzima, jer počinju turniri na betonu, na kojima volim da igram. Želim da podignem nivo igre pre Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku", rekla je Jankovićeva.

Pogledajte još