Vujošević: Ko investira u mlade ne može loše da prođe!

On je istakao da se nada da će uslovi za plasman u Evroligu biti poznati od početka regionalnog takmičenja i da se neće menjati. Prošle sezone bilo je mnogo nedoumica i raznih tumačenja pravila, pa je u jednom trenutku nastala potpuna konfuzija.

"U Evroligu idu samo finalisti plej-ofa. Valjda je tako. Prošle godine je stvarno bio cirkus. Nadam se da toga ove godine neće doći" rekao je Vujošević i naglasio:

"Ubeđen sam da onaj ko investira u mlade ne može da prođe loše. Oni mogu da se motivišu čistije, lakše. Osećam strast radeći s njima, a sebe smatram trenerom učiteljem, to je onda posao koji volim da radim. Drugi treneri ponekad se suočavaju s otporom starijih igrača koji ne žele da izgube svoje privilegije, a možda drugi treneri podležu tim pritiscima. Ako vidite da je neko talenat, treba znati da je u jednom trenutku lomljiv, i tada mu treba zaštita. Onda postaje nesalomiv" rekao je Vujošević.

O Partizanu kao svojevrsnom evropskom koledžu kaže:
" Imponuje to što kod nas hoće da dođu najtalentovaniji mladi igrači Evrope. To je dokaz da smo akademija, jer oni žele da dođu iako ovde nisu uslovi najbolji, nema mnogo para. Ovde dolaze zbog rada, prilike da igraju, i navijača".

Pogledajte još