Berluskoni gubi popularnost zbog skandala

RIM, 28. juna 2009. (Beta-AFP) - Popularnost italijanskog lidera Silvija Berluskonija pala je na oko 49 odsto zbog poslednjih skandala oko njegovog privatnog života, prema anketi koju je danas objavio list Koriere dela Sera (Corriere).

Oko 51 odsto Italijana je imalo pozitivan stav prema svom predsedniku vlade u periodu od januara do maja, taj broj je sada pao na 49 odsto, navodi taj visokotiražni list.

Anketa pokazuje da je Berluskonijeva popularnost u padu kod žena, tako je u januaru njih 52 odsto imalo pozitivan stav prema njemu, a sada takav stav ima 47 odsto žena.

U poslednjih nekoliko nedelja Berluskoni je stalno u centru pažnje medija, a njegova supruga tražila je razvod "zbog toga što posećuje maloletne" , pojavile su se slike o razgolićenim žurkama u njegovoj vili na Sardiniji a otvorena je i istraga zbog toga što su njegove zvanice koristile državne avione.

List navodi i to da je uprkos otkrićima i skandalima koji su donekle okrnjili Berluskonijev ugled, mada verovatno više u inostranstvu nego u Italiji, on i dalje ima podršku 54 odsto katolika vernika koji redovno idu u crkvu, iako je i tu podrška opala sa 61 odsto koliko je bila prethodnih meseci.

Pogledajte još