Mihajlović: U nedelju odluka da li idem ili ostajem!

"Razgovaraću sa predsednikom Tomislavom Karadžićem pre zvanične konferencije za medije, u nedelju, na kojoj ću saopštiti konačnu odluku da li ostajem ili odlazim sa mesta selektora", istakao je Mihajlović.

Mihajlović je, takođe, preuzeo svu odgovornost na sebe za neuspešne kvalifikacije.

"Zа rаzliku od drugih, preuzimаm odgovornost nа sebe. Bez obzirа što FSS nije postаvio kаo cilj odlаzаk nа Mondijаl, već nа jedno od nаrednа dvа velikа tаkmičenjа, želeo sаm dа odemo nа Svetsko prvemnstvu. Rekаo sаm i tаdа dа ću biti sаmo jа krivаc аko u tome ne budemo uspeli, а ne FSS i igrаči. U tom slučаju sаm jedini koji bi trebаlo dа ode",
naglasio je Mihajlović, "Ako dođe do toga da FSS želi da razgovaramo o nastavku saadnje, iz respekta prema tim ljudima prihvatiću da sednemo za sto".

Selektor ’orlova’ je istakao da je znao da uspeh sa tek formiranom i podmlađenom reprezentacijom ne može da dođe preko noći, ali da je preuzeo rizik.

"Bilo mi je jasno i tada da bi trebalo da se desi veliko čudo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo imajući u vidu i grupu u kojoj smo mi. Za godinu i po dana vidi se veliki pomak, počevši od ponašanja do igre na terenu. Na dobrom smo putu. Kao trener morao sa da postavim sebi i igračima cilj. Ne mogu da im kažem: ’Slušajte, igramo ove kvalifikacije onako, nema vieze da li ćemo otići na Mondijal ili ne’. Bilo bi neozbiljno", rekao je selektor srpskih fudbalera.

’Orlove’ 11. oktobra u Novom Sadu očekuje prijateljski meč sa Japanom, dok četiri dana kasnije igraju sa Makedonijom u Jagodini poslednji meč u kvalifikacijama. Mihajlović je istakao da je na spisku za sada jedino siguran Dejan Stanković, koji će se na meču sa Japanom oprostiti od reprezentacije, kao i da neće pozvati Marka Šćepovića, ali možda hoće njegovog brata Stefana.

"Marko Šćepović sigurno neće biti pozvan jer nije opravdao moje poverenje. Nije dovoljno odograti jednu utakmicu i dati dva gola, već mora da igra u kontinuitetu u klubu. Ako bude tako onda bih mogao da razmislim ponovo o njemu. Što se tiče Stefana, dao je osam golova na sedam utakmica, jeste to druga liga Španije, ali je za poštovanje", naglasio je Mihajlović.

Izvor: B92

Pogledajte još