Šta je mikropenis, a koja dužina spada u XXL?

Ništa vam ne daje toliko seksualnog samopouzdanja kao saznanje da, kada se vaša tela spoje, nastaje genijalan provod! Ono što posebno može da vas kopka je to što niste onako ludo zaljubljeni u njega kao što ste bili u bivšeg, s kojim je u krevetu bilo mnogo manje eksplozija i radosti. U čemu je stvar?

Nedavno istraživanje otkriva da je ženama lakše da dostignu vrhunac ako je penis njihovog partnera veći. Ipak, stvari nisu tako jednostavne, jer je i ženska anatomija, kao i muška, raznovrsna u pogledu oblika i veličina. Veće nije uvek bolje, nego je stvar u tome kako se vaše anatomije uklapaju.

Veličina, oblik i širina penisa variraju, kao i veličina i oblik grudi. Studija sprovedena na univerzitetu Ulster otkriva da je prosečan penis (u erekciji) dugačak oko 14 centimetara i ima obim od 12 centimetara, a većini muškaraca opadne za tri centimetra i u obimu i dužini kada nije u erekciji. Dimenzije ispod sedam centimetara smatraju se mikropenisom, a sve iznad 16 centimetara spada u kategoriju XXL.

Hirurgija povećanja penisa je u porastu, ali iako studija ukazuje na to da je ženama lakše da dostignu vaginalni orgazam sa obdarenijim partnerom, to ipak nije jedini razlog.

24.sata.hr