Zdrava hrana koja je loša za dijetu

1. Jogurt sa ukusom

Aromatizovani jogurti, čak i oni sa pravim ukusom voća i voćnih sokova, su prepuni šećera. Jogurt uvek treba da se kupi bez hormona, po mogućstvu organski sa 0 ili 2 odsto masti. Možete ga sami zasladiti sa svežim voćem.

2. Zamrznuti dijetetski obroci

Oni su jedan od najčešćih proizvoda koji se koriste za dijetu. Zamrznuta jela često navode potrošače da misle da im je za dijetu dovoljno da ih kupuju i konzumiraju. To predstavlja veliki problem. Za početak, smrznuti dijetalni obroci ili zamrznuti obroci uopšte, su puni veštačkih sastojaka i konzervansa. To znači da su puni natrijuma što dovodi do povišenog krvnog pritiska, srčanih problema i dijabetesa. Kalorije koje ovi obroci sadrže nisu ni ukusni ni dobri za mršavljenje, bez obzira šta na pakovanju proizvoda piše.

3. Proteinske pločice

Ove pločice imaju veštačke zaslađivače, visok nivo natrijuma, štetne masti i dosta šećera. Čak i nisko kalorične pločice su pune nezdravih sastojaka.

4. Pahuljice

Kako da ne volite pahuljice? One su slatke, hrskave i slane u isto vreme. Prave se uglavnom od slatkih sastojaka, masnih ulja i kalorijskih sastojaka poput oraha i suvog voća. Kada se svi ti sastojci uzmu u obzir, dobijete hranu koja je prepuna kalorija.

5. Prelivi za salatu bez masti

Prelivi za salatu bez masti su obično prepuni šećera kako bi nadoknadili nedostatak ukusa. Samim tim nisu dobar izbor hrane koju ćete jesti dok ste na dijeti.

Zapamtite, ne goje sve masti, ali šećer i prerađena hrana svakako goji. Zato treba izbegavati ovakve namirnice i one koje sadrže navedene sastojke.

Izvor: b92

Pogledajte još