Najbolje piće za kožu, imunitet i čišćenje organizma

Osim što pomaže koži, jača imunitet i čisti organizam. Mineralima bogatom soku aloe vere pripisuje se i da uspešno spušta nivo holesterola u krvi, pomaže pri gubitku suvišnih kilograma, poboljšava varenje i imunitet.

Naime, biljka aloje vera sadrži enzime koji su vrlo dobri za varenje i uklanjaju toksine iz tela. Aloe vera sadrži brojne vitamine, uključujući A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3, B6, te je jedna od malo biljki koje sadrže vitamin B12, koji pomaže rad mozga i nervnog sistema.

Od minerala obiluje kalcijumom, magnezijumom, cinkom, hromom, selenom, natrijumom, gvožđem i kalijumom. Bogata je i aminokiselinama i masnim kiselinama, koje takođe olakšavaju varenje.

Jača i prirodnu sposobnost tela da se bori s bolešću, snažan je diuretik, pa izbacuje toksine iz organizma. Britanska nutricionistkinja Madelajn Šo kaže: “Aloe vera je odlična i ako osećate bilo kakvu subjektivnu nelagodu. Umiruje unutrašnje organe i pomaže u smanjenju nadutosti”.

Sok ove biljke tradicionalno se koristi za ublažavanje opekotina i psorijaze, a koristi su daleko veće, posebno ako se unosi u organizam.

Izvor: B92

Pogledajte još