POLICIJA POTVRDILA: Milionske mahinacije u Zvezdi!

Kako dnevni list Informer ekskluzivno prenosi u izdanju od srede, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra.

U petogodišnjem periodu na Marakani je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza, tvrdi Informer, pozivajući se na "odlično obaveštene izvore".

Predsednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želeo da komentariše saznanja beogradskog lista.

Prema izvorima Informera, prošle nedelje su u okviru provere sumnjivog poslovanja navodno obavljeni informantivni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde – Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

List prenosi da njegovi sagovornici iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovodilaca Partizana.

"U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja proverena je dokumentacija o transferima vise od 90 fudbalera. Utvrdjene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smele da ostanu nekažnjene",
citira Informer izvor iz policije.

Pogledajte još