Tijana Dapčević: Šta su za mene dobra stara vremena

"Prva asocijacija na dobra stara vremena su mi igre ispred zgrade, lastiš pre svega, zatim Ohrid, Dubrovnik leti, Mavrovo, skijanje, detinjstvo... Momenti sa početka srednje škole kada smo išli na kafu u Dubrovnik... Imao si crveni pasoš i mogao si da spavaš na ulici, a da te niko ne dira".

Šta danas deci nedostaje danas, a mi smo imali nekad?

"Mame koje viču sa terase 'Dolazi, večera je na stolu'. Danas ih zovu na mobilni. Danas deca preko mreža i interneta imaju sve na tacni i nemaju potrebu da idu ni na ulicu. Previše su zaštićeni. Pre neki dan sam videla sliku na fejsbuku koju je šerovala moja drugarica na kojoj su dve devojčice koje igraju lastiš, a ispod piše '...ima nade...'. "

Šta ste nekada slušali, a šta sada?

"Kada je u pitanju tadašnja muzika u pitanju, slušali su se Metalika, Gans and Roses. Ja sam slušala Police, Deep Purple, Led Zeppelin i ostala sam im verna do danas. Od domaćih sam slušala Leb i sol, Azru, EKV..."

Ovogodišnji ste predstavnik Makedonije na Evroviziji u Kopenhagenu. Da li ste kao devojčica pratili Evroviziju i pevali ispred ogledala?

"Nisam pevala ispred, a nisam ni preterano pratila ovo takmičenje. Sada imam blesavo društvo sa kojim se okupim svake godine u vreme Evrovizije i glasamo, kladimo se ko će da pobedi. U poslednje četiri godine i moj sin Vuk i ja smo pogađali. On se zalepi za ekran kada krene pesma koja se posle ispostavi da je pobednička."

Otpevali ste pesmu "Sve je isto samo njega nema". Da li period Tita pamtite kao dobar ili loš?

"Ja sam od onih kojima je bilo dobro tada, a ni sada se ne žalim. Uz dobru organizaciju je sve moguće. Kao dete sam bila zaštićena u Makedoniji. Bila je to oaza mira. "

Pogledajte još