Brazil osvojio Kup konfederacija

JOHANEZBURG, 28. juna 2009. (Beta-AP) - Fudbaleri Brazila osvojili su Kup konfederacija, pošto su u finalu u Johanezburgu savladali selekciju SAD sa 3:2.

Amerikanci su na odmoru imali dva gola prednosti nakon pogodaka Dempsija u 10. i Donovana u 27. minutu, da bi Brazil zasluženo preokrenuo u drugom poluvremenu preko Luisa Fabijana u 46. i 74. minutu.

Odlučujući gol na utakmici postigao je Lucio u 84. minutu i tako pomogao ekipi da odbrani titulu osvojenu 2005. godine u Nemačkoj.

Na ovaj način brazilska reprezentacija se izjednačila po broju osvojenih titula sa Francuskom, koja je bila najbolja na Kupu konfederacija 2001. i 2003. godine.

Fudbaleri SAD imali su lepu priliku da naprave još jedno iznenađenje na takmičenju u Južnoj Africi, ali posle golova Klinta Dempsija i Lendona Donovana, Luis Fabijano je postigao dva pogotka i vratio Brazil "u igru".

Brazil - SAD 3:2 (0:2)

Brazil: Žulio Cezar, Maikon, Lusio, Luisao, Andre Santos (Danijel Alveš), Melo, Žilberto Silva, Ramires (Blumer), Kaka, Luis Fabijano, Robinjo.

SAD: Hauard, Spektor, DeMerit, Onjevu, Bokanegra, Dempsej, Fajlhaber (Kljestan), Klark (Kesij), Donovan, Dejvis, Altidor (Bornštajn).

U meču za treće mesto, Španija je pobedila Južnu Afriku, takođe sa 3:2.

Pogledajte još