Karate trener osuđen na 3 i po godine zbog pogibije dečaka

0

Pred Višim sudom u Beogradu u sredu je prvostepenom presudom na tri i po godine zatvora osuđen Dalibor Topić (41), trener beogradskog Karate kluba "Japan", zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao njegov učenik Aleksa Panća (13), dok je 14 druge dece zadobilo teže i lakše povrede.

Nesreća se dogodila početkom jula 2011. godine na putu koji vodi od vodopada Buk do motela “Vrelo” u Žagubici, gde su deca od 1. jula boravila na pripremama.

Prilikom povratka sa izleta, Topić je odlučio da sam vozi traktor, iako je bio pod uticajem alkohola.

Trener je tvrdio da se menjač traktora, u čijoj je prikolici prevozio decu, naglo blokirao, zbog čega nije mogao da prebaci iz veće u manju brzinu.

Zbog prevelike brzine na nizbrdici prikolica se otkačila od traktora, a zatim prevrnula, što je izazvalo smrt malog Alekse i povređivanje ostale dece.

Sudija Branislav Blažić je, obrazlažući odluku, istakao da je veću bilo teško da donese odluku. Kako je kazao, “tri i po godine nije malo”, ali, s obzirom na posledicu, možda nije ni mnogo. Istakao je da će ipak konačnu reč dati Apelacioni sud.

Otac nastradalog dečaka, Aleksandar, bio je ogorčen visinom izrečene presude.

“A šta je sa mojim detetom, mislite da je to normalna kazna za oduzimanje deteta”, upitao je Aleksandar Panća sudiju.

“Celog života ću biti oštećen, kakvu poruku šaljete pijancima?”

Po izlasku iz sudnice Aleksandar Panća i njegov prijatelj sukobili su se sa pripadnicima sudske straže, negodujući što moraju da izađu iz sudnice i govoreći im da ih ne guraju.

Izvor: 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.