Mota pozvao Ibrahimovića i Maikona da ostanu u Interu

MILANO, 29. juna 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Milana Tijago Mota pozvao je svoje saigrače Zlatana Ibrahimovića i Maikona da ostanu u klubu i tako mu povećaju šanse za uspeh u Ligi šampiona.

Mota i Argentinac Dijego Milito došli su iz Đenove pred kraj prošle sezone. Trener Intera Žoze Murinjo rekao je tada da je to tip igrača koji treba da pokaže odlučnost tima da popravi rezultat iz prošle sezone, kada je klub eliminisan u četrvtfinalu.

Od tada je, međutim, napadač Ibrahimović pominjan kao moguća zamena za Samjuela Etoa u Barseloni, dok je desnog beka Maikona tražio predsedink Real Madrida Florentino Peres.

"Ibrahimović je jedan od trojice najboljih igrača na svetu, a Maikon je najbolji na svojoj poziciji u svetu. Oni moraju da ostanu, ali samo ako su srećni. Ne možeš igrati bez osmeha", rekao je Mota.

Ovaj 26-godišnji vezni igrač jedan je od retkih iz postave Intera koji zna šta znači osvojiti Ligu šmapiona, pošto je bio u timu Barselone iz 2006. godine koji je postao evropski prvak.

"Želim da ponovo osvojim Ligu šampiona. Zbog toga sam u Interu i zato sam napustio Đenovu. Bio sam srećan tamo, ali imam cilj i moramo da pokušam da ga ispunim", rekao je Brazilac.

"Spremni smo da probamo. Barselona je korak ispred svih, ali ja ih poznajem, odrastao sam sa mnogo njih. Pokazali su da je put do pobede - igranje fudbala", rekao je Mota..

Pogledajte još